Referenties

juni 2021

Onlangs heb ik een uitvaart mogen verzorgen waar de overledene thuis op bed werd opgebaard. Om meneer een beetje aan zicht te onttrekken in de woonkamer had de familie om een kamerscherm gevraagd.
Tot mijn verrassing, en die van de familie, werd het Persoonlijk Paneel neergezet. Wat een mooie manier om de opbaring thuis nog persoonlijker te maken.
De dochter heeft heel veel steun gehad aan dit paneel. Er werden mooie foto’s aan opgehangen, ook van mevrouw die al eerder is overleden,  hun borreltjes stonden erop en zelfs een gekookt eitje!

Dankzij het PEpa heeft de familie op een hele fijne en warme manier thuis afscheid kunnen nemen.
Astrid, wat een geweldig initiatief en ik ga het paneel zeker vaker aanvragen!
De familie staat er overigens helemaal achter dat ik deze review schrijf, ik moet je hartelijk danken namens hen.

Miranda de Krijger
Freelance uitvaartverzorger

 

Het is echt een mooi product. Complimenten van mij en de familie.

Ik heb bij een uitvaart de familie geattendeerd op een PEpa paneel. Dit is ingezet bij de condoleance en is door de kinderen helemaal persoonlijk gemaakt met foto’s, horloge, wielrenshirt en noem verder maar op. Een plek bij de condoleance om even stil te staan. Daarnaast dit paneel ook meegenomen naar het crematorium, voor een extra persoonlijk tintje. Voor de familie was dit erg waardevol en belangrijk.  

De allergrootste wens van papa was om thuis te blijven. Zo konden wij, twee jong volwassen kinderen, samen met mama de laatste dagen met hem doorbrengen. Binnen een dag ging papa zó snel achteruit dat het beter was om de kist direct te sluiten. De uitvaartleidster stelde toen de PEpa voor. We hadden geen idee en lieten het maar over ons heen komen. Maar toen de PEpa stond en wij met z’n drieën gingen bedenken waar we het paneel mee konden vullen, voelde dat zo fijn. Herinneringen en verhalen kwamen los. Op deze manier was papa er toch nog bij.

En zo verstrijken de dagen, de weken en nu al zelfs de maanden, dat onze Mace er niet meer is. Hoe fijn kijken wij terug op de dagen tot aan de crematie, waarin Astrid er voor ons was. Thuis, warm, ontspannen, dit omdat alles kon en mocht en Astrid dit mogelijk maakte. Niet de rouwsfeer, die ook zeker niet paste bij Mace, maar de ongedwongen, persoonlijke benadering. Het PEpa, de kaartjes i.p.v. een rouwboek, de rust die je gaf, heel prettig. De kleine dingen, die Astrid regelde en voor elkaar kreeg, net dat tikkeltje extra, in de voor ons zo moeilijke tijd, maakte zij mogelijk en is voor ons van onschatbare waarde. 

Bedankt dat jij dit mogelijk hebt gemaakt! Wij hebben dit zeer gewaardeerd. Ook het team van UDC, dank voor de mogelijkheden.

Liefs François, Lisa en Evelyn

Natuurlijk is een referentie over een eigen uitvaart niet objectief. Toch wil ik jullie er graag iets over vertellen omdat het je misschien op ideeën brengt. Kleine persoonlijke details die een afscheid mooi kunnen maken. Zo hebben wij onze moeder niet toegedekt met het standaard kleed die bij de kist hoort maar haar toegedekt met een dekbedovertrek die zij zelf geborduurd had. Voor het sluiten van de kist hebben wij getoost met een advocaatje want daar hield zij zo van. De deksel hebben wij laten printen met de afbeelding van de rouwkaart. Dus in plaats van een bloemstuk met linten hebben wij een orchideeëntak met onze namen rondom laten printen. Tijdens de plechtigheid stonden er twee PEpa schermen gevuld met persoonlijke spullen. Iedere spreker had een muziekstuk uitgekozen die zij mooi vond om op te dragen of toepasselijk vond. Dus niet alleen perse de muziek die mijn moeder zelf mooi vond. Het is een fijn afscheid geworden… mede door de persoonlijk aanpak.

Het was heel fijn om door Astrid begeleid te worden na het overlijden van mijn vader. ‘Alles is mogelijk’. Ze let op kleine dingen die het afscheid zo persoonlijk maken, zoals speculaasjes en pepermuntjes bij het definitieve afscheid, beide favoriet bij mijn vader. De condoleancekaarten waar mensen iets op konden schrijven i.p.v. het condoleanceboek. En dan de PEpa schermen waar van alles opgezet en aangehangen kan worden. Echt zo persoonlijk, je krijgt hierdoor meteen een indruk wat voor soort persoon de overledene was. We hebben de samenwerking als heel prettig ervaren.

* dochter *

Bij het overlijden van onze (schoon)vader heeft Astrid ons begeleid. Zij heeft alles tip top geregeld. Alles in goed overleg, een hele prettige samenwerking met ons als familie. Heel erg attent in de vorm van een mooie roos bij het bestellen van de rouwstukken, de pepermuntjes en speculaas bij het afscheid nemen en sluiten van de kist en even een woord van sterkte op de dag van de begrafenis. Het gebruik van de PEpa heel mooi!! Het is een hele mooie begrafenis geworden mede door Astrid.

* schoondochter *